Kağıtta Levrek |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kağıtta LevrekMalzemeler 400 gr levrek fileto 2 Adet domates 2 Adet küçük sivribiber 2 Yemek kaşığı tereyağı 2 Çorba kaşığı beyaz şarap 16 Adet haşlanmış mantar 2 Çorba kaşığı krema 1 Demet maydanoz 4 Adet haşlanmış patates Yarım limon Tuz 1 Adet yağlı kağıt Sos malzemesi için : 2 Adet kabak 2 Adet havuç 2 Adet soğan 2 Tatlı kaşığı un 2 tatlı kaşığı salça 3 Yemek kaşığı sıvıyağ 2 Çay bardağı su 2 Çay kaşığı tane karabiber Tuz Hazırlanışı Levrek filetoyu parçalara ayırın Sos malzemesi için ; tencerede sıvıyağı kızdırıp kuşbaşı doğranmış kabak, havuç, soğan, salça ve karabiberi soteleyin Un ve tuz ilave edip kavurun 2 çay bardağı su ekleyip kaynatın Ocaktan alıp süzgeçten geçirin Ufak doğanmış domates, mantar, sivribiber, beyaz şarap, krema ve hazırladığınız sosu levrekle birlikte yağlı kağıda sarın Fırın tepsisine yerleştirip 10 dakika pişirin Yağlı kağıdı açıp içine patatesleri yerleştirin ve tekrar sarın Fırında 2-3 dakika kızartın Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|