Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, filetosu, mezgit, mısır, unlu

Bademli ve Mısır Unlu Mezgit Filetosu

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli ve Mısır Unlu Mezgit Filetosu



Malzemeler : emeler
• 1500 gr Mezgit fileto
• 75 ml limon suyu
• Tuz
• 1/2 çorba kaşığı karabiber
• 500 gr mısır unu
• 5 çorba kaşığı İnce kıyılmış
• Fesleğen
• 175 gr file badem

Kızartmak için

• Un
• Yumurta (çırpılmış)
• Sıvıyağ Tartar Sos

• 450 ml mayonez
• 15 gr Kapari (ince doğranmış)
• 25 gr kornişon (ince zar biçiminde doğranmış)
• 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
• Tarhun otu ve yeşil soğan karışımı
• 2 adet ince kıyılmış soğan Hazırlanışı :Mezgit balığı filetolarını yıkayıp bir kaba koyun Üzerine limon suyu gezdirip, tuzlayın ve biberleyin Serin bir yerde 30 dakika dinlendirin Bir tabakta mısır ununun içerisine ince kıyılmış fesleğeni ve file bademi katıp karıştırın Balık filetolarını tek tek alıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da mısır unlu karışıma bulayın Balıkları sıvıyağ ile derin yağda kızartın Sosu hazırlamak için, mayonezin içine kapari, kornişon ve ince kıyılmış maydanoz, tarhun otu, yeşil soğan karışımını ve soğanı katın İyice karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.