Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çeşit, kaşığa, mantı, sığdırdık

Bir kaşığa 40 çeşit mantı sığdırdık

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bir kaşığa 40 çeşit mantı sığdırdık



Türkiye’den mantı türleri

Tatar böreği (Artvin)
Kastamonu mantısı
Haluşka (Kastamonu)
Boz mantı
Katıklı mantı
İçli mantı (Sivas)
Mantı çorması (Gümüşhane)
Cimcik (Kütahya)
Hingel böreği (Erzincan)
Azeri mantısı (Kars-Ardahan-Ağrı)
Kaypak (Amasya)
Etli ve tavuklu mantı
Peynirli mantı
Yoğurtlu mantı (Bartın)
Sul mantı
Yaprak mantı (Bayburt)
Keşli, cevizli mantı (Bolu)
Kulak (Giresun)
Piruhi mantı (Karabük)
Börek çorbası (Gaziantep)
Mantı (Adana)
Cimcik hamur aşı (İzmir)
Pürahi (Trabzon)
Nohut mantısı (Gaziantep)



Orta Asya (Moğolistan, Tuva) buuz mantısı
Malzemeler: 250 gr un, 100 ml su, 5 gram tuz Harç: 200 gr kuzu kızma, ince doğranmış et, 50 gr içyağı, iri kıyılmış 1 büyük baş soğan, ince kıyılmış 8 diş sarımsak, bir tepeleme tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber, bir tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Un su tuz yoğrularak sert bir hamur yapılır, yarım saat dinlendirilir İki bezeye bölünür, iyice unlanarak oklavayla çok ince açılır Çay tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesilerek içine önceden karıştırılmış harç malzemeleri çiğ olarak konur Hamur uçları tepede kese gibi büzülerek kapatılır Hamurun tepesi iyice kapatılmalıdır ki lezzet veren yağı hamurun içinde kalsın Buharda pişirilirse bansh, suda haşlanırsa buuz, yağda kızartılırsa kuushuur adını alır
* (not) Rivayetlere göre bu yemek yılbaşında bir tabağa 10-15 tane gelecek kadar konup eve gelen konuklara ikram edilir, yenmediği takdirde ev sahibine saygısızlık kabul edilir



Eski Rusya pelmeni mantısı
Malzemeler: Hamur: 250 gr un, 100 ml su, 5 gr tuz Harç: 200 gr kusu kıyma, ince kıyılmış 1 büyük baş soğan, ince kıyılmış 1 baş sarımsak, 1 adet ince kıyılmış yeşil biber, 1 tepeleme tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı: un, su, tuz yoğrularak hamur yapılır On beş dakika buzdolabında dinlendirilir Üç bezeye bölünür Unlanarak üç milimetre inceliğinde açılarak, irice bir su bardağı ağzı ile kesilir Her bir yuvarlağın ortasına iç malzemesi konularak kapatılır Unlu tepside dinlendirilir Tuzlu kaynayan suda 5-6 dakika pişirilerek tabağa alınır ve üzerine süt kreması dökülerek yenir * (not) Halk arasında oldukça sık yapılan bir yemektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.