Fırın Poşetinde Limonlu ve Otlu Tavuk |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırın Poşetinde Limonlu ve Otlu TavukFırın Poşetinde Limonlu ve Otlu Tavuk Malzemeler: 1 adet bütün tavuk, 2 adet kuru soğan, halka halka doğranmış, 3 adet sarımsak, dövülmüş, 4 dal taze kekik, 1 limon, zeytinyağı, tuz, karabiber Hazırlanması: Yemeği hazırlamaya başlamadan yarım saat önce tavuğu buzdolabından çıkartın Yarım saat sonra iyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın Fırını 220 dereceye getirin Tavuğun içine, üzerine ve derisinin altına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin Fırın poşetini unlayıp fazla unu boşaltın Soğan halkalarını poşete yerleştirin Limonu dörde bölün Limon dilimlerini, kekiği ve sarımsağı tavuğun içine yerleştirin Kanatları altta kalacak şekilde tavuğu fırın poşetindeki soğanların üzerine koyun Ağzını bağlayıp ısınmış fırına yerleştirin Et iyice kızarana kadar pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|