Çiftlik evi ekmeği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiftlik evi ekmeği



Çiftlik evi ekmeği


Malzemeler: 420 ml/ 1 + 3/4 su bardağı ılık su, 600gr/ 5 + 1/4 su bardağı un, 75gr/ 3/4 su bardağı tam buğday unu (ben kepekli un kullandım), 30 ml/ 2 yemek kaşığı süt tozu, 10 ml/ 2 çay kaşığı tuz, 10 ml/ 2 çay kaşığı toz şeker, 25gr/ 2 yemek kaşığı tereyağı, 7,5 ml/ 1+ 1/2 çay kaşığı instant maya Hazırlanması: Ilık suyu ekmek makinesinin haznesine dökün Unları suyun üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin Süt tozu ekleyin Tuz, şeker ve yağı kabın farklı kenarlarına yerleştirin Unun ortasını hafifçe açarak (suya ulaşmayacak kadar) mayayı dökün Makineyi 1 numaralı ayarda 3 saat pişecek şekilde ayarlayın Pişme süresinin başlamasına 10 dakika kala (toplam sürenin bitimine 1 saat + 10 dakika kala) makinenin kapağını açın Ekmeğin üzerine fırçayla su sürüp biraz un serpin Keskin bir bıçakla diklemesine ekmeğe bastırın Program bitince kabı makineden çıkartın 10 dakika sonra ekmeği kaptan çıkarıp telin üzerinde soğutun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.