Çiftlik evi ekmeği |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiftlik evi ekmeğiÇiftlik evi ekmeği Malzemeler: 420 ml/ 1 + 3/4 su bardağı ılık su, 600gr/ 5 + 1/4 su bardağı un, 75gr/ 3/4 su bardağı tam buğday unu (ben kepekli un kullandım), 30 ml/ 2 yemek kaşığı süt tozu, 10 ml/ 2 çay kaşığı tuz, 10 ml/ 2 çay kaşığı toz şeker, 25gr/ 2 yemek kaşığı tereyağı, 7,5 ml/ 1+ 1/2 çay kaşığı instant maya Hazırlanması: Ilık suyu ekmek makinesinin haznesine dökün Unları suyun üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin Süt tozu ekleyin Tuz, şeker ve yağı kabın farklı kenarlarına yerleştirin Unun ortasını hafifçe açarak (suya ulaşmayacak kadar) mayayı dökün Makineyi 1 numaralı ayarda 3 saat pişecek şekilde ayarlayın Pişme süresinin başlamasına 10 dakika kala (toplam sürenin bitimine 1 saat + 10 dakika kala) makinenin kapağını açın Ekmeğin üzerine fırçayla su sürüp biraz un serpin Keskin bir bıçakla diklemesine ekmeğe bastırın Program bitince kabı makineden çıkartın 10 dakika sonra ekmeği kaptan çıkarıp telin üzerinde soğutun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|