Kete |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KeteKete Malzemeler: 1 paket (42 gr) yaş maya, 1 su bardağı ılık su, 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 çay kaşığı tuz, aldığı kadar un, üzerine yumurta sarısı İç malzemesi: 2 su bardağı un, yarım su bardağı sıvıyağ, 1 çay kaşığı tuz Hazırlanması: * Mayayı suda gevşetin Bütün malzemeyi katın Baklava hamuru yumuşaklığında olsun Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın Bir bezeyi tepsinizin büyüklüğünde açın Açtıktan sonra 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlayın Önce bir ucunu yufkanın dörtte üçünü kaplayacak kadar diğerinin üzerine kapatın Diğer ucu, katladığınızın üzerini tamamen örtecek şekilde kapatın Kalan uçları da üst üste kapatıp bir kare elde edin İçi için unu yağla kavurup tuzunu ekleyin Karenizin üzerine içten koyun Karşılıklı kenarları ortada birleştirin Açılmaması için ortasına parmağınızla bastırın Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 2000C fırında pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|