Kete

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kete



Kete


Malzemeler: 1 paket (42 gr) yaş maya, 1 su bardağı ılık su, 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 çay kaşığı tuz, aldığı kadar un, üzerine yumurta sarısı
İç malzemesi: 2 su bardağı un, yarım su bardağı sıvıyağ, 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanması: * Mayayı suda gevşetin Bütün malzemeyi katın Baklava hamuru yumuşaklığında olsun Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın Bir bezeyi tepsinizin büyüklüğünde açın Açtıktan sonra 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlayın Önce bir ucunu yufkanın dörtte üçünü kaplayacak kadar diğerinin üzerine kapatın Diğer ucu, katladığınızın üzerini tamamen örtecek şekilde kapatın Kalan uçları da üst üste kapatıp bir kare elde edin İçi için unu yağla kavurup tuzunu ekleyin Karenizin üzerine içten koyun Karşılıklı kenarları ortada birleştirin Açılmaması için ortasına parmağınızla bastırın Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 2000C fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.