Çin böreği |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çin böreğiMALZEME: 3 adet yufka 1 kabak 1 havuç 1 soğan 5-6 tane mantar 1 su bardağı galeta unu 1 çorba kaşığı soya sosu 2 yumurta Tuz, karabiber, pul biber, tuz Kızartmak için sıvı yağ Yapılışı: Soğanı yuvarlak yuvarlak doğrayın Kabak ve havucu rendeleyin Mantarları yuvarlak yuvarlak doğrayın Bir tencereye iki kaşık sıvı yağ koyup soğanları ve mantarları birlikte soteleyin Rendelenen kabak ve havuçları da ekleyin Tuz, soya sosu, pul biber, karabiber ilave edip hepsini karıştırın Bir yufkayı önce dörde bölün Sonra her bölünen yufkayı iki üçgen şeklinde kesin Sotelenen harçtan yufkaların geniş kısmına koyup kenarlarını içe doğru katlayıp sigara böreği gibi sarın Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın Börekleri sonra kızartın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|