Saray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı



Saray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı


=MALZEMELER=


(Lokma Için)


250 gr Un

1 ölçek Pastörize Yumurta

250 gr su

1 tatli kasigi yas maya

1 kahve kasigi pudra sekeri

2 kahve kasigi tuz

Kebap Için:

1 kg Kemiksiz Kusbasi Et

2 demet dereotu

2 demet maydanoz

2 demet nane

2 demet taze sarmisak

2 adet kuru sogan

2 adet domates


=HAZIRLANIŞI=



Küçük bir kapta maya ve pudra sekerini, 2 kahve fincani su ile ezin 2 kahve fincani un ekleyip üzeri kapali olarak 20 dk dinlendirin Kalan unu eleyip ortasina mayali karisimi, kalan suyu, unu ve yumurtayi ilave ederek olusturdugunuz hamuru tekrar 30 dk bekletin Daha sonra hamurlari avucunuzda sikip, top haline getirin Hafif yagli bir kasikla alin ve iyice isittiginiz sivi yagda kizartin Tencereye sogani ve eti koyup kavurun

Nane, dereotu, maydanoz ve sarmisaklari ilave edin Az su ekleyip etler yumusayana dek pisirin Tuzunu ve karabiberini katarak lokmalarla birlikte servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.