06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahana ve elma sotesi
Lahana ve elma sotesi
Malzemeler: 2 kaşık zeytinyağı, 1 küçük lahana (dörde bölünmüş, göbeği çıkarılmış ve çok ince kıyılmış), ½ tatlı kaşığı şeker, 1 büyük kırmızı elma (ortası çıkarılmış ve çok ince dilimlenmiş), 1 kaşık elma sirkesi, 3-4 kaşık iri doğranmış ceviz, 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Zeytinyağını geniş tabanlı bir çelik tencerede ısıtın, sırasıyla karabiber, ince doğranmış lahana, tuz ve şekeri ilave edin Lahanalar şeffaf hale gelene kadar yağda çevirin Elma dilimlerini ilave ederek birkaç dakika daha sote edin Elma sirkesini ekleyin, tencerenin altını kapayın, kapağı kapalı olarak 3-5 dakika demlendirin Lahana ve elma sotesi üzerine iri doğranmış cevizleri serpiştirin ve servise sunun
|
|
|