Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, kereviz, saplı, yumurta

Kereviz Saplı Yumurta Dolması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz Saplı Yumurta Dolması



Kereviz Saplı Yumurta Dolması



=malzemeler=


6 yumurta

8 kereviz sapı

1 küçük kırmızı dolmalık biber ya da büyük çuşka biberi

1 küçük tatlı sivribiber

125 g yarım yağlı lor peyniri (ya da Ricotta peyniri)

700 g beyaz peynir

bir tutam tuz

bir tutam taze çekilmiş karabiber

3 çorba kaşığı ince kıyılmış karışık taze soğan ve taze sarmısak


=hazırlanışı=


Bir tencereyi ağzına kadar soğuk suyla doldurun Tencereyi ateşe oturtup bir taşım kaynatın Su kaynayınca bir delikli kepçeyle yumurtaları tencereye koyup 10 dakika kadar pişirin Tencereyi ateşten alıpsuyunu boşalttıktan sonra yumurtaları akar suya tutarak soğutun ve bir kenara bırakın

Kereviz saplarını kesip düzelttikten sonra yıkayın ve kurutun Kuruyunca sapları 15 cm boyunda uzun çubuklar halinde kesin Dolmalık biberin yarısını ince dilimler halinde kesip dilimlerden 12'sini bir kenara ayırın; kalanları küçük küpler halinde doğrayın Tatlı sivribiberin üçte birini de aynı biçimde yani küçük küpler halinde doğrayın (artan biberler kullanılmayacaktır)

Yumurtaların kabuklarını soyup her birini uzunlamasına ortadan ikiye bölerek sarılarını çıkarın Yumurta sarılarını çatalla ezerek bir elekten çukur bir kaba geçirin; lor (ya da Ricotta) peynirini de çatalla süzgeçten geçire-rek aynı kaba alıp karışıma beyazpeyniri tuzu karabiberi ince kıyılmış sarmısak ve soğandan iki çorba kaşığını ekleyin Karışımı kremamsı bir kıvam alıncaya kadar çırpın

Yıldız biçiminde orta boy uçlu bir pastacı enjektörüne (ya da sıkma torbasına) karışımı koyup sarısı alınmış yarım yumurtaları bu karışımla doldurun Enjektörde kalanı kereviz saplarının üstüne sıkın

Yumurtaların üstüne kalan 1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze soğan ve sarmısağı serpip her yumurtayı kırmızı dolmalık biber şeritleriyle süsleyin Kereviz saplarının yarısının üstüne küp biçimi kesilmiş kırmızı dolmalık biberleri yarısının üstüne de küp biçimi kesilmiş tatlı sivribiberleri serpin Sonra sapları 25 cm uzunluğunda parçalara kesin Yumurta dolmalarını ve kereviz saplarını ayrı tabaklarda servis yapın


NOT: Kullanılmayan kırmızı dolmalık biber ve tatlı sivribiber parçaları iyice kapalı kapların içinde buzdolabında üç dört gün kalabilir ve salatalarda ya da pişirilecek çeşitli yemeklerde kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.