![]() |
Butter-Mandel Kuchen / Bademli-Yağlı Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Butter-Mandel Kuchen / Bademli-Yağlı PastaAlmanların klasiklerinden olan yağlı pastayı paylaşmak istedim sizlerle bu seferde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 125 gr şeker 3 yumurta minicik tuz 1 paket vanilya 1 kutu krema (250 ml) veya 1 paket çırpılmış şanti 1/2 çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 250 gr un (1,5 su bardağı) Üzeri için 200 gr yaprak badem 1 çay bardağı şeker 100 gr tereyağ ![]() Hazırlanışı Krem şanti veya krema mikserle katılaşana kadar çırpılır ![]() Şeker ve yumurtalar 5 dk çırpılır ![]() Sırası ile diğer malzemeler eklenip çırpılır ![]() Kare veya dikdörtgen kalıp yağlanıp hamur içersine dökülür ![]() 175 c de ki kızgın fırında 10-12 dk pişirilir ![]() Pasta fırında pişerken diğer taraftan yağ eritilip içersine şeker eklenip altı kapatılır ![]() Bademler içersine dökülüp karıştırılır ![]() Pasta fırından çıkartılıp bademli karışım üzerine yayılır ![]() Tekrar fırına girip, 10 dk kadar üzeri kızarana dek pişirilir ![]() Pasta soğuduktan sonra dilimlenip servis edilir ![]() Dilerseniz üzerine hafifçe pudra şekeride serpiştirebilirsiniz ![]() ![]() AFİYETLER OLSUN! |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|