Düğün Çorbasi Tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğün Çorbasi TarifiMALZEMELER 2 çorba kasigi margarin 15 çorba kasigi un 1 litre et suyu 1 adet limon 1 adet yumurta 300 gr parça kuzu eti HAZIRLANISI 1 litre kadar suya parça etler atilir, 1 saat kadar kaynatilir Diger tarafta un ve yag kisik ateste hafifçe çevrilerek kavrulur ve üzerine yavas yavas etin suyu eklenir Daha sonra bu suyun içine etler de atilir ve et suyunun tamami konulur Çorba ilindiktan sonra 1 limonun suyu ve yumurta sarisi çirpilarak terbiye yapilir ve pisen çorbaya ilave edilir İsteğe göre üzerine kirmizi biber ve yeteri kadar tuz serpilebilir AFIYET OLSUN! |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|