Sante Çorbası Tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sante Çorbası TarifiMALZEMELER 8 kişilik 4 adet orta boy patates 2 çorba kaşığı yağ 3 adet orta boy soğan 1adet yeşil salata 2 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 12 bardak et suyu 3 çorba kaşığı kırılmış tel şehriye (2 dakika haşlanmış) HAZIRLANIŞI Patates ve soğanları temizleyip dörde bölün Sonra enine ince dilimleyip, patatesleri yıkayın, süzdürün Tencerede yağı kızdırın Soğan ve patatesi ekleyerek 5 dakika kavurup unu ekleyin Bir dakika karıştırıp et suyunu ve tuzunu ilave edin Ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirip, püre makinasından suyu ile geçirin Yeşil salatayı yıkadıktan sonra ince ince kıyın Kaynar suda 1 dakika haşlayın ve süzün Tel şehriye ile birlikte ilave edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|