Midye Fırın (4 Kişilik) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye Fırın (4 Kişilik) TarifiMALZEMELER 1 Adet Soğan 1 Diş Sarmısak 2 Yemek Kaşığı Margarin 2 Yemek Kaşığı Un 1 Adet Yumurta 150 gr Taze Kaşar Peyniri Tuz, Karabiber 500 gr Midye (dondurulmuş) 2 Adet Taze Soğan HAZIRLANIŞI Soğanı kıyın, sarmısağı ezin Her ikisini yağda pembeleştirin![]() Dondurulmuş midyeleri çözülmeden soğanlarla karıştırın ve bir taşım kaynatın ![]() Yarım su bardağı su, un, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın ![]() Kaşar peynirini rendeleyin, üçte ikisini karışıma ekleyin ![]() Bu sosu midyelede karıştırın Isıya dayanıklı bir kaba boşaltın![]() Kalan peyniri üzerine koyup 25C0 ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin ![]() Taze soğanın yeşil kısımları ince ince kıydıktan sonra midyelerin üzerine serpin Sıcak olarak servis yapın![]() Dondurulmuş midyeleri de tüm dondurulmuş hayvansal gıdalar gibi çözülmeden kullanın Bu esnada su bırakacakları için hazırlayacağınız yemeğe su koymayın Eğer gereksinim duyarsanız çok az ilave edin![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|