Portakallı Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Pasta![]() MALZEMELER: 2 Su bardağı un 2 Su bardağı toz şeker 4 Adet yumurta 1 Paket kabartma tozu 2 Adet portakal KREMASI: 2 paket krem şanti 1 su bardagi soguk sut üzeri için süsleme şekerleri YAPILISI : 1 Bir portakalın kabuğunu rendeleyin![]() 2 Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın![]() 3 Beyazları katılaşana kadar çırpın![]() 4 Şekeri, yumurta sarıları ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın![]() 5 Un, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve iki portakalin suyunu ilave edip iyice karıştırın6 Çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş hazırladığınız karışıma ilave edin![]() 7 Kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin![]() 8 Keki ikiye bölün![]() 9 İki paket kremşanti tozunu 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın![]() 10 Kekin arasına ve üstüne sürün![]() 11 Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz![]() NOT: Hamurun kalıba yapışmaması için kek kalıbını yağlayın ve üzerine çok az un serpin Yada tabanına yağlı kağıt yerleştirebilirsiniz Ayrıca bu pastanın kekini ıslatmanıza gerek yok ; çünkü keki ıslak kek gibi oluyor![]() Ayrica bu pastanin kekini sade olarakta ikram edebilirsiniz Ben o hali ilede cok lezzetli buldum Tercih sizlerin![]() ![]() ![]() Kremali yaparsaniz portakalli pasta; kremasiz yaparsaniz portakalli islak keke gibi oluyor
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|