Tropikal Reçel

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tropikal Reçel




Malzemeler:
* 1 papaya (yaklaşık 300 gr)
* 1 küçük ananas (yaklaşık 300 gr)
* Yarım kavun (yaklaşık 500 gr)
* 2 limonunun suyu ve rendelenmiş kabuğu
* 150 gr esmer toz şeker
* 500 gr reçel şekeri (2:1)
* 5 çorba kaşığı rom
Hazırlanması:
* Tüm meyvelerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra minik minik doğrayın Toplam ağırlık yaklaşık 900 gr olmalı
* Meyve karışımını limon suyu ve kabukları, şeker, reçel şekeri ve romla karıştırın
* Karıştırarak, reçel şekeri paketinin üzerindeki tarife göre 3-4 dakika kaynatın Üstte biriken köpüğü alın
* Reçeli kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın Ters çevirerek 5 dakika temiz bir mutfak örtüsü veya havlunun üzerinde bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.