Nişe Helvası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nişe Helvası





Malzemeler :

� 2 su bardağı buğday nişastası,
� 1 su bardağı şeker,
� 15 su bardağı su,
� 1 su bardağı tereyağı,
� Çekilmiş ceviz (fıstık veya fındık da olabilir) Nişe Helvası

yemeğinin hazırlanışı:

Ocağın üzerinde, orta ateşte nişasta, şeker ve su karıştıra karıştıra, katı hale gelinceye kadar bir miktar pişirilir Sonra 1 su bardağı tereyağının yarısı bu karışıma ilave edilir Helva yağı ilave edildikten sonra bir süre daha ocağın üzerinde karıştırılmaya devam edilir Kısık ateşte helvanın ağzı yarım kapatılır Helva top top olmuşsa, kıvama gelmiş demektir Pişen nişe helvasına kalan yarım bardak tereyağ ilave edilir

Helva ne kadar küçük toplar haline gelirse, o kadar güzel olur Servis tabağına alındıktan sonra, güzel bir görüntü sağlanacak şekilde üzerine çekilmiş ceviz serpilir ve servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.