|
|
Konu Araçları |
bademli, çikolatalı, kıtır, tarifi, yapılışı |
Çikolatalı ve bademli kıtır Tarifi ve Yapılışı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı ve bademli kıtır Tarifi ve YapılışıMalzemeler 1 Su Bardağı Kabukları Çıkarılmış ve Fırında Kıtırlaştırılmış Badem 2/3 Su Bardağı Toz Şeker 1/2 Su Bardağı Su 150 grSütsüz Çikolata(Eritilmiş)Yemegin YapilisiÖn hazırlık olarak düz bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayalımKabuğu çıkarılmış ve fırında kıtırlaştırılmış bademleri fırın tepsisine eşit olarak yayalımŞeker ve suyu küçük bir tencerede karıştıralımKısık ateşte kaynatmadan,ara sıra kabın kenarlarına yapışan şekerlerden kurtarmak için fırçayla temizleyerek,karıştıralımŞeke r eriyince karışımı kaynatalım10-15 dkkarışım karamel rengi alana dek pişirmeye devam edelim Hazırladığımız karameli hemen bademlerin üzerine dökerek katılaşmaya bırakalımKıtırları küçük küçük veya küçük parçalara kıralımÇikolatayı küçük,ısıya dayanıklı bir kaba alalımSu dolu başka bir kabın içine oturtup,ocakta yavaş yavaş karıştırarak eritelimKabı ocaktan alalımKıtırların uçlarını çikolataya batıralımAlüminyum folyo kaplanmış bir tepside donmasını bekleyelim Öneri:Çikolata ve bademli kıtır,servis yapılmadan 2 gün önce hazırlanabilirKuru ve hava almayan bir yerde,yağlı kağıda sarılmış olarak saklayabilirsinizDilerseniz çikolata ve bademli kıtırı yanında eritilmiş çikolata sosuyla servis yapabilirsinizAFIYET OLSUN |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|