Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tandırda, tavuk, tropikup

Tropikup ve Tandırda Tavuk But

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tropikup ve Tandırda Tavuk But




Tropikup:
8 adet
Malzemeler:
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 3,5 su bardağı süt
  • 2 dilim konserve ananas halkası
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 su bardağı karışık meyve suyu*
*ben içinde özellikle ananas suyu bulunan bir karışık meyve suyu aradım, markettekiler arasında sadece aroma markalı meyve suyunda ananas vardı, onu aldım
Hazırlanması:
[*]1 paket vanilyalı pudingi 3,5 su bardağı süt ile pişirin[*]Vanilyalı puding soğurken diğer paketi 3 su bardağı karışık meyve suyu ile pişirip soğutun[*]Vanilyalı pudingi kaselerinizin yarısını dolduracak şekilde paylaştırın Ananas dilimlerini minik minik doğrayıp cevizle karıştırın ve kaselere paylaştırınKarışık meyve suyu ile hazırladığınız pudinginiz soğuyunca kaselere paylaştırın Buzdolabında iyice soğumalarını sağlayıp hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın
Tandırda Tavuk But ve Raita
6 adet
Bu tarifi de MS Living'in sitesinde bulmuştum Raita ile beraber güzel bir akşam yemeği oldular Aslında tavukların üzerine limon sıkıp yemek gerekiyordu ama bizden böyle denemeye sadece yeğenim cesaret edebildi
Malzemeler:[*]1 su bardağı yağsız yoğurt[*]yarım limonun suyu[*]1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil[*]3-4 diş sarımsak, dövülmüş[*]1 küçük kuru soğan, rendelenmiş[*]1 yemek kaşığı pul biber[*]1 tatlı kaşığı tarçın[*]1 tatlı kaşığı kimyon[*]yarım tatlı kaşığı tuz[*]1/4 tatlı kaşığı karabiber[*]1/4 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş[*]1/4 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş[*]1/4 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş[*]6 tavuk but (drumstick), derileri ve fazla yağları temizlenmiş[*]4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış[*]süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş[*]raita
Hazırlanması:
[*]Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın Butları ekleyip her taraflarının marine ile kaplanmasını sağlayın[*]Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin[*]Ertesi gün fırınınızı 260C'ye getirin Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin Limon dilimleri ve raita ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.