Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, kıymalı, patatesli, peynirli, üçgen

Patatesli Kıymalı Börek ve Peynirli Üçgen Börek

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Kıymalı Börek ve Peynirli Üçgen Börek






Malzemeler:
Hamuru:
  • 1kg un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1- 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 75gr tereyağı
  • 2 yumurtanın sarısı
Patatesli Kıymalı İç harcı:
  • 200gr kıyma
  • 1 büyük patates
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı doğranmış maydanoz
Peynirli İç Harcı:
  • 300gr beyaz peynir
  • 1 su bardağı doğranmış maydanoz
  • 1 yumurtanın akı
Patatesli Kıymalı Böreğin Yapılışı:
[*]Soğanları yemeklik doğrayıp kıyma ile kavurun Kıyma bıraktığı suyu çekince soyulup yıkanmış patatesi üzerine rendeleyin (rendenin büyük gözü ile) Bir süre de patatesi ile kavurmaya devam edip tuzunu, karabiberini ve maydanozunu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp böylece 10 dakika kısık ateşte pişirin Pişince soğumaya bırakıp hamuru hazırlamaya başlayın[*]Unu hamur yoğurma kabına eleyin Yoğurdu, zeytinyağını, kabartma tozunu, tuzu ve ılık suyu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin[*]Hamuru 6 bezeye ayırıp 15 dakika dinlendirin Bu arada tereyağını eritin 15 dakika sonunda her bir bezeyi açabildiğiniz kadar ince yufkalar halinde açın Fırçayla yufkanın her tarafını yağlayın Yufkayı rulo halinde sarın Sardığınız ruloları 4 parmak genişliğinde kesin Kestiğiniz her parçayı anında buzdolabına kaldırıp hamurların donmasını sağlayın (Eğer börekleri ertesi gün için yapıyorsanız hamurları bu halde 1 gece bekletebilirsiniz) Aynı işlemi diğer hamurlar için de yapın[*]Buzdolabından çıkardığınız donmuş hamurları merdaneyle açarak yaklaşık 10x8 cm ebatlarında dikdörtgenler elde edin Açtığınız her bir hamura bir tatlı kaşığı içten koyarak rulo şeklinde kapatın Börekleri katlama yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin

Peynirli Böreğin Yapılışı:
[*]Patatesli ve kıymalı böreğin ikinci aşamasını aynen uygulayın Üçüncü aşamada ruloları 3 parmak genişliğinde kesin Kestiğiniz her bir parçayı merdaneyle kare şeklinde açın (7-8 cm boyutlarında)[*]Karelerin bir ucuna bir tatlı kaşığı peynirli harçtan koyup üçgen şeklinde kapatın Kapattığınız uca parmağınızla biraz bastırın Hepsini yağlanmamış tepsiye alıp üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpip 200C'de üzeri kızarana kadar -yaklaşık 20 dak- pişirin
Notlar:
[*]Bu ölçülerle iki tepsi börek çıkıyor Bir tepsisini patatesli kıymalı, bir tepsisini peynirli yapabilirsiniz Bunun için patatesli kıymalı böreğin üçüncü aşamasında hazırladığınız 6 bezeyi üçü patatesli kıymalıda, üçü peynirlide kullanılmak üzere ayırın[*]Peynirli böreğin rulolarını patatesliden farklı olarak buzdolabında bekletmeden açın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.