|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hindi, limonlu, portakalli, tarifi |
![]() |
PORTAKALLI LİMONLU HİNDİ - PORTAKALLI LİMONLU HİNDİ Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() PORTAKALLI LİMONLU HİNDİ - PORTAKALLI LİMONLU HİNDİ TarifiPORTAKALLI LİMONLU HİNDİ - PORTAKALLI LİMONLU HİNDİ Tarifi Malzemeler : 1 adet iri Portakal 1 adet iri Limon 30 gr Un 1,5 yemek kaşığı Zeytinyağ 4 yemek kaşığı Sek Beyaz Şarap 4 yemek kaşığı Hindi Suyu 1 yemek kaşığı ince doğranmış Arpacık Soğanı ¼ ler tatlı kaşığı Kekik ve Adaçayı ½ tatlı kaşığı Toz Şeker 2 yemek kaşığı Maydanoz Tuz, Karabiber Hazırlanışı : 8 hindi dilimi (500 gr hindi, 5 mm kalınlığında kesilip dövülmüş) Portakal ve limonun kabukları içteki beyaz bölümleri de alarak soyup, limon ve portakalı zar biçiminde doğrayarak bir kenara bırakın ![]() Hindi dilimlerinin kenarlarına etin pişerken kıvrılmasını önlemek için 2-5 cm aralarla 3mmlik yarıklar açın ![]() ![]() ![]() ![]() Şarap, arpacık soğanı ve tavuk suyunu tencereye koyup bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Bezelyeli Pilavla iyi gider |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|