![]() |
Çarçabuk Bir Fanfin Makarna |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çarçabuk Bir Fanfin MakarnaMALZEMESİ 1 paket penne makarna 7-8 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet orta boy kuru soğan 1-2 diş dövülmüş sarmısak 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı SOSUN MALZEMESİ 1 su bardağı krema 1 su bardağı tavuk suyu (ya da 1 su bardağı sıcak suyun içine 1 adet tavuk bulyon atıp eritebilirsiniz ![]() 2 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Eğer varsa: Yarım su bardağı rende parmesan veya eski kaşar ya da robotta çekilmiş Mihalıç peyniri ![]() TARİF Öncelikle soğanı çok ince ince yemeklik doğrayalım ![]() ![]() Geniş ve derin bir makarna tenceresinin içine 7-8 su bardağı su koyalım ve kaynamaya bırakalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan sosun daha düzgün ve homojen yapıda olması için, derin bir tasın içinde; krema, et suyu, un, tuz, karabiberi çatalla iyice çırpalım ve kavrulan soğanların üzerine aktaralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|