Gül Kadayıfı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Kadayıfı





Gül Kadayıf (5 Kişilik)

Malzemeler:
200 gr Margarin
2 Adet Yufka
250 gr Tel Kadayıf
150 gr İri Dövülmüş Ceviz
Tarçın
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon
Süslemek İçin:
Antep Fıstığı



HAZIRLANIŞI :
İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serelim Eritilmiş margarinin yarı*sını kaşık ucu ile yufkaya sürelimFırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtalım Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım Üzerine tarçın serpelim İri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayalım
Yufkayı sıkıca rulo haline getirelim Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edelim
Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizelim Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşıp, kızarana dek pişirelim
Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatalım Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutalım Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılıtalım İlik şerbeti sarmaların üzerine dökelim Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alıp, dövülmüş Antep fıstıkları serpiştirerek servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.