> Yumurta Tatlısı |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Yumurta TatlısıMALZEMELER; 3 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ ŞERBET İÇİN: 1 Çay Fincanı Tozşeker 2 Çay Fincanı Su 1 Tutam Toz Safran HAZIRLANIŞI; Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün Alt tarafı kızarınca ters çevirin ve iki yüzünü de pişirin Pişme esnasında tahta spatula yardımıyla eşit üçgenler halinde dilimleyin Ateşi iyice kısın 1 bardak soğuk şerbeti hamurun üzerine gezdirinŞerbeti çekinceye kadar kısık ateşte 8-10 dakika pişirin ılık olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|