Çiğbörek

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğbörek



Malzemeler

1,5 kg un
su
bir çorba kaşığı tuz
yarım kilo kıyma
normal büyüklükte üç soğan
bir tatlı kaşığı karabiber
yağ

Yapılışı

İç Hazırlanışı: Kıyma rendelenmiş soğan ve karabiber karıştırılıp yoğrulur
Un, su ve tuz karıştırılıp hamur yapılır Hamur yumruk büyüklüğünde beş parçaya ayrılır Her parça yufka halinde fakat yufkadan kalın olarak oklava ile açılır İçler, yufkanın içine ceviz büyüklüğünde parçalar halinde konulur Yufkalar ikiye katlanıp kesilir Bu parçalar yağda kızartılır Ayran ve çay ile sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.