mantı çorbası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

mantı çorbası



MANTI ÇORBASI


Malzemeler:
- 1/2 kg Kayseri mantısı,
- 750 gr yoğurt,
- 1 yemek kaşığı un,
- 1 adet yumurta,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 su bardağı haşlanmış nohut,
- 1 çay kaşığı kuru nane,
- Tuz, karabiber

Yapılışı:
Bir tencerede 4 su bardağı kaynar su ile mantıları haşlayın Ayrı bir kapta un, yoğurt, yumurta, tuz ve karabiberi iyice çırpın Tenceredeki mantının üzerine haşladığınız karışımı yavaş yavaş ekleyerek, 10 dakika pişirin Nohutları ilave edin Tereyağını kızdırıp, naneyi içine katıp, çorbanın üzerine döküp servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.