Karasakız Tatlısı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karasakız Tatlısı



Malzemeler
Hamur İçin:
125 gr Margarin
5 Adet Yumurta
15 Su Badrağı Toz Şeker
15 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
Şerbet İçin:
2 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Krema İçin:
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
4 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Toz Şeker


Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak keki hazırlayınMargarin,yumurta,to z şeker,un,kakao ve kabartma tozunu iyice çırpınYağlanmış kalıba dökünÖnceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin
Şerbeti hazırlayın1 su bardağı şekerle,2 su bardağı suyu kaynatınSoğuduktan sonra,kekin üstüne dökünKeki buzdolabına alın
Kremayı hazırlayınBunun için un,pirinç unu,toz şeker ve sütü tencereye alınKarıştırarak pişirip,soğuk kekin üzerine gezdirin
Buzdolabında 2 saat daha dinlendirinÜzerine dövülmüş fındık,fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyinDilimleyerek servis yapın


alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.