![]() |
Aşure 2 Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşure 2 TarifiMalzemeler 400 gr aşurelik buğday 5 litre su 125 gr kuru fasulye 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 125 gr nohut 1 su bardağı süt 150 gr kuru kayısı 1 tatlı kaşığı gülsuyu 200 gr kuru üzüm 150 gr kuru incir 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi (tepeleme) 800 gr toz şeker Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 4 Tarifi Yazdır Yapılışı Önceden buğdayı ılık suya, kuru fasulyeyi soğuk suya, nohutu da tuzlu suya basın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynakça: Yemek Kitabı, Sabri Koz, Kitabevi Yayınları - İslam Ansiklopedisi - Eskimeyen Tatlar, Semahat Arsel, Vehbi Koç Vakfı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|