Ayva Jölesi Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva Jölesi TarifiMalzemeler 1 kilo ayva (veya) 4 adet iri ayva 1 litre su Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 4 Tarifi Yazdır Yapılışı İşe ilk önce, “Ayva Jölesi”nin püf noktasına dikkat çekerek başlayalım Ayvada “pektin” fazla olduğu için, 1 kilo şıraya 1 kilo toz şeker gerekiyor Bu “pektin” meselesi mühim! Ayvaların havlarını evvelâ uygun bir bezle silin, iyice ovun Sonra da, güzelce yıkayın Daha sonra da, ayvaları dilimlere ayırıp 3-4 parçaya bölün Ayva dilimlerinin üzerine 1 litre suyu koyup ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatın Bu da, aşağı yukarı 30-40 dakika kadar bir süre gerektiriyor Önemli not: Şayet ayvalar çok olgun ise, 5 ilâ 10 gr limon tozu veya parçalanmış bir bardak ayva dolusu için, 15 çorba kaşığı limon suyu koyun Ve, kaynatın Böylece, daha iyi kıvamlı bir jöle elde etmiş olursunuz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|