Ayva Jölesi Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Jölesi Tarifi



Malzemeler


1 kilo ayva (veya) 4 adet iri ayva

1 litre su

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 4

Tarifi Yazdır






Yapılışı


İşe ilk önce, “Ayva Jölesi”nin püf noktasına dikkat çekerek başlayalım Ayvada “pektin” fazla olduğu için, 1 kilo şıraya 1 kilo toz şeker gerekiyor Bu “pektin” meselesi mühim!


Ayvaların havlarını evvelâ uygun bir bezle silin, iyice ovun Sonra da, güzelce yıkayın Daha sonra da, ayvaları dilimlere ayırıp 3-4 parçaya bölün


Ayva dilimlerinin üzerine 1 litre suyu koyup ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatın Bu da, aşağı yukarı 30-40 dakika kadar bir süre gerektiriyor


Önemli not:

Şayet ayvalar çok olgun ise, 5 ilâ 10 gr limon tozu veya parçalanmış bir bardak ayva dolusu için, 15 çorba kaşığı limon suyu koyun Ve, kaynatın Böylece, daha iyi kıvamlı bir jöle elde etmiş olursunuz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.