Meyve Soslu Baklava Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyve Soslu Baklava TarifiMalzemeler 1 yumurta 100 gr ceviz veya fındık1 su bardağı süt 1 kg bal kabağı1 su bardağı zeytinyağı 1 bardak şeker 1 paket kabartma tozu 500 gr taze kayısı3,5 bardak un 125 gr tereyağ2 paket nişasta Şerbet: 5 su bardağı şeker, 5 su bardağı su Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 0 Tarifi Yazdır Yapılışı 1 limonun suyunu bir iki taşım kaynatın ve soğutun Yumurta, süt, zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozu ve undan yaptığınız hamuru 1 saat dinlendirin Hamurdan 20 ufak yumak yapın ve bu yumakları ufak ufak açarak aralarına nişasta koyun Aralarına nişasta koyduğunuz hamurlardan 10 tanesini üst üste koyarak oklava ile açın Daha sonra açtığınız hamurları tepsiye yayarak, içine ceviz koyun Diğer 10 hamuru da aynı şekilde açarak üstüne koyun ve dilim dilim kesin Daha sonra erittiğiniz tereyağı dilimlerin üzerine döküp, fırında pişirin Piştikten sonra fırından çıkardığınız baklavanın üzerine hazırladığınız şerbeti soğuk olarak dökün Baklavanızı servis yaparken; çekirdeklerini çıkarıp, üzerine yarım çay kaşığı vanilya ilave ederek mutfak robotunda geçirdiğimiz taze kayısı sosunu ekleyerek konuklarımıza ikram edin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|