> Kestaneli kalp pasta |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Kestaneli kalp pastaMalzemeler 20 Kestane Şekeri 200 gr Çırpılmış Kremşanti 1 Hazır Kalp Şeklinde Pandispanya 50 gr Şekerli Şurup (az konyak katılabilir) 30 gr Çekilmiş Fıstık veya Fındık Kremabör için: 200 gr Tozşeker 5 Yumurta Sarısı 1/2 Paket Şekerli Vanilya 250 gr Süt 300 gr Margarin Yemeğin Tarifi Kremabörü hazırlamak için; tozşeker, yumurta sarıları ve vanilyayı mikserle çırpın Sütü kaynatın ve karışıma azar azar ekleyin 3-4 dakika daha karıştırın Ilınınca margarini ufak parçalar halinde ilave edin ve mikserle 4-5 dakika karıştırın Kestane şekerlerinin yarısını ezerek püre haline getirin, diğer yarısını küçük küçük doğrayın Kestane püresini hazırladığınız kremaböre ekleyip iyice karıştırın Pandispanyayı enine üçe bölün İlk katı düz bir tepsiye yerleştirip şekerli şurupla hafifçe ıslatın Üzerine hazırladığınız kestaneli kremadan bir kat sürüp küçük doğranmış kestane parçalarını yerleştirin Kremşantiyi üzerine sürün ve ikinci pandispanya ile kapatın Aynı işlemi tekrar edip en üste son pandispanyayı yerleştitin Şekerli şurupla hafifçe ıslatıp buzdolabında bir saat kadar bekletin Pastayı buzdolabından çıkarın Kalan kestaneli krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayıp temiz bir tarakla şekillendirin Pastanın üzerini kestane şekeri ve fıstık ile süsleyip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|