> Hamsi Fırın (4 Kişilik) |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Hamsi Fırın (4 Kişilik)MALZEMELER 1 kg hamsi 2 adet domates 1 adet limon sıvı yağ tuz HAZIRLANIŞI Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız Fırın tepsisini hafifce yağlayıp hamsileri aralarında boşluk kalmayacak tarzda bir ters, bir düz diziniz Domatesleri ve limonu ince halkalar halinde doğrayınız Balıkları tuzladıktan sonra üzerlerine domates ve limonları eşit aralıklarla diziniz 180oC?a ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişiriniz Sıcak servis yapınız Not: Hamsiler fırında iken zaman zaman kurumaması için kontrol ediniz Eğer kuruyorsa ki bu hamsilerin yağsız olmasından kaynaklanır, üzerlerine hafifce sıvı yağ gezdiriniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|