Likörlü Ayva Tatlısı Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Likörlü Ayva Tatlısı TarifiMalzemeler 2 adet ayva 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 kahve fincanı limon likörü 5-6 karanfil 2 çorba kaşığı kaymak Ceviz içi Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 1 Tarifi Yazdır Yapılışı Ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün Çekirdek yataklarını da çıkarın Sonra, ayvaları düdüklü tencereye, oyulmuş kısımları yukarı gelecek şekilde yerleştirin Toz şeker, su, likör, ve karanfil ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın Yüksek ateşe oturtun Basınç gösterge çubuğunda 1 halka görünene kadar bekleyin Daha sonra, düdüklü tencereyi en küçük ocağa alarak 6 dakika kadar pişirin Pişme işlemi tamamlanınca, düdüklü tencereyi basınç gösterge çubuğu tamamen inene kadar akar suyun altında tutun Sonra, kapağını açıp ayvaları servis tabağına dizin Ilınana kadar bekleyin Bu arada, kaymakları ayvaların çekirdek yataklarına paylaştırın Ceviz içi ile güzelce süsleyip ikram edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|