Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayva, elmalı, tarifi, tatlısı

Elmalı Ayva Tatlısı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Ayva Tatlısı Tarifi



Malzemeler


4 adet orta boy ayva

1 su bardağı toz şeker

3 adet orta boy tatlı elma

2 su bardağı su

3-4 adet karanfil

150 gr taze kaymak veya krem şanti

1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 0

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Ayvaların kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesin Çekirdek yuvalarını çıkarın, çekirdeklerini ayırın Elmaları soyup, rendeleyin ve beklerken kararmamaları için üzerine bir limon suyu sıkın Ayvaları geniş bir tencereye oyuk kısımları üste gelecek biçimde yerleştirin Bu oyuklara elma rendesini paylaştırın Aynı biçimde toz şekeri de her ayvanın üzerine serperek paylaştırın Tencereyi kısık ateşe oturtup, içine ayva çekirdeklerini ve karanfillerini serpin 2 su bardağı suyu da kenardan aktarın Tencerenin kapağını kapatmadan kısık ateşte pişmeye bırakın Ayvaların rengi pembeleşince ateşten alın Servis tabaklarına yerleştirin Taze kaymak veya krem şantiyle süsleyip, ceviz içi serpin Soğuk olarak ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.