enginar konağı |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
enginar konağıMalzemeler: - 4 adet enginar, - 10-15 adet arpacık soğan, - 1 adet havuç, - 1 adet patates, - 4 yemek kaşığı konserve bezelye, - 1/2 su bardağı zeytinyağ, - 1 yemek kaşığı tozşeker, - 1 yemek kaşığı tuz, - 1 limon suyu, - 1 su bardağı kaynar su, - 1/2 demet dereotu Yapılışı: Soyulmuş enginarları limon suyu ile ovun Tencereye yerleştirin Zeytinyağını bir tencerede kızdırın Soyulmuş arpacık soğanları 5 dakika kavurun Havuç ve patatesleri soyup, zar şeklinde doğrayıp, soğana ilave edin Biraz kavrulunca bezelyeyi katın Enginarların ortalarına yerleştirin 1 su bardağı kaynar su ilave ederek, tencerenin ağzını kapatın Yumuşayıncaya kadar pişirin Soğuyunca servis tabağına alıp, dereotu ile süsleyip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|