kaşar peynirli kabak

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

kaşar peynirli kabak



Malzemeler:
- 10 adet orta boy kabak
- 1,5 su bardağı kaşar rendesi
- 1/3 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı kıyılmış mantar
- 1 su bardağı taze ekmek içi
- ½ çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kekik


Yapılışı:
Bir tencereye tuzlu su koyup, önceden kabukları kazınmış kabakları bıçağın ucu girecek kadar haşlayın Tencereden çıkarıp süzdükten sonra boylamasına ikiye kesin Tatlı kaşığı ile dikkatlice içlerini çıkarın Çıkardığınız içleri atmayın Bir su bardağı ekmek içini sütün tamamıyla ıslatın Daha sonra elinizle sütünü sıkın Sütü sıkılmış ekmek içine çıkardığımız kabak içlerini, yumurtaları, kekiği, mantarları ve kaşar peynirinin yarısını, tuz ve karabiber de katarak iyice karıştırın Fırınınızı 200 dereceye getirin Hazırladığınız harcı bir tatlı kaşığı ile kabakların içine doldurun Kalan kaşar rendesini üstlerine serpin Kabakları hafif yağladığınız fırın tepsisine yerleştirip üstlerine kalan sıvıyağını gezdirin Fırına koyup kaşarlar nar gibi kızarana kadar pişirin Fırından çıkarıp sıcak olarak ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.