ekşi elmalı kırmızı lahana |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ekşi elmalı kırmızı lahanaGEREKLİ SÜRE:1saat 30 dakika Malzeme: yaklaşık 1 kg lık bir kırmızı lahana 30 g tereyağı(yada margarin) 2 çorba kaşığızeytinyağı (yada ayçiçeği veya mısırözü yağı) 1 küçük baş soğan 1 küçük ekşi elma 1 bardak kırmızı şarap 1tane karanfil bir tutam tarçın karabiber tuz HAZIRLANMASI: Lahanayı ayıkladıktan sonra yıkayarak ince ince doğrayınGeniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyup,rendelenmiş soğan lahana ve ince dilimlenmiş elmayı yavaş yavaş kavurunBiraz kavrulduktan sonra şarapla ıslatıp karanfil bir tutam tarçın karabiber ve tuz ekleyerek harlı ateşte kapağı açık olarak pişirinBulahana yemeğini fırın etlerle ve av etlerinin yanında garnitür olarak ikram edebilirsiniz orası size kalmış |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|