ekşili balkabağı |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ekşili balkabağıMalzeme: 300 gr bal kabağı 80 gr arpacık soğanı diş sarmısak 1 adet çubuk vanilya 2 küçük kırmızı acı biber 30 gr toz şeker 40 ml sirke 20 ml zeytinyağı Nane Tuz + Karabiber yapilisi: Kabağın kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp, küp doğrayın 30 saniye kaynar tuzlu suda blanşe edin, soğuk sudan geçirin, süzün Soğanları minik küp doğrayın, sarmısağı kıyın Vanilya çubuğunu ikiye kesin, özünü kazıyın Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp küçük küp doğrayın Şekeri, 100 mi su ile 50 mi kalıncaya kadar kaynatın İçine kabağı, soğanı, sarmısağı, acı biberi, vanilya özünü ve çubuğunu ekleyin, orta ateşte 3-4 dakika pişirin Sirkeyi, yağı, tuzu ve biberi ilave edip soğumaya bırakın Üstünü şeffaf folyo ile kapatıp, bir gece buzdolabında bekletin Servisten 30 dakika önce kaseye alın, nane yapraklarıma süsleyin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|