![]() |
Kabak Gratine |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak Gratine• 5 orta boy muntazam kabak • 150 gr beyaz peynir • ½ demet dereotu • 30 gr margarin • 2 çorba kaşığı un • 1 su bardağı gerekiyorsa biraz fdazlası süt • 50 gr kaşar rende • Tuz, Karabiber Kabakları yıkayıp tırtıklı bir bıçak yardımı ile dış yüzeylerini kazıyınız ![]() ![]() Kabaklar yumuşayıp ortalarındaki çekirdek kısımları kolayca çıkar hale gelince sudan çıkarıp ılımaya bırakınız ![]() ![]() ![]() Margarin, un ve süt ile koyu kıvamda bir beşamel hazırlayıp ve içine ezilmiş ufak parçalara ayrılmış beyaz peyniri katınız ![]() ![]() Bu karışıma ince kıyılmış dereotunu da kattıktan sonra ortası oyuk kabakların içini tepeleme doldurun, üzerine kaşar rendesi serperek 200 derecede fırının üst katında fırınlayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|