Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dikkat, edilmesi, gerekenler, yaparken, yemek

Yemek Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler




1- Turşunuzun daha lezzetli olması için kurarken bir miktar şeker ilave edin

2- Patlıcanların daha az yağ çekmesini sağlamak için kızartmadan yarım saat önce doğrayıp tuzlu suda bekletin

3- Kek yaparken yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması kekinizin daha çok kabarmasını sağlayacaktır

4- Turşunuzun çabuk yumuşamaması için kurarken sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanın

5- Kekinizin kalıptan çıkartırken dağılmaması için oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin

6- Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça soyulmuş çiğ patates atın, fazla tuzu alacaktır

7- Mayonez hazırlarken tutması için hep aynı yöne doğru çırpın

8- Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun

9- Soğanlarınızı buzdolabında muhafaza ederseniz, doğrarken daha az gözleriniz yaşaracaktır

10- Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya batırıp çıkartın, ince bir çizik attıktan sonra bıçağın tersini domatesin yüzünde gezdirin

11- Pilavınızı tekrar ısıtırken, pilav tencerenizi su dolu daha geniş bir tencerenin içine oturtarak kaynatırsanız pilavınız ilk hazırladığınızdaki gibi tazeliğini koruyacaktır

12- Reçel yaparken sert meyveleri önceden yumuşaya kadar kaynatmazsanız, reçeliniz kıvam aldığında meyveler sert kalır

13- Turşunuza lezzet katmak için kurarken 2-3 kereviz sapı ekleyebilirsiniz

14- Çatlamış yumurtayı dağıtmadan haşlamak için haşlama suyuna 1 yemek kaşığı sirke eklemeniz yeterli

15- Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırdıysanız içine irice dilimlenmiş bir kaç patates atın Bir süre pişirdikten sonra patatesleri alın, bu sayede fazla tuzun bir kısmını alabilirsiniz

16- Soğan kavururken pembeleşmesi için bir miktar tuz ilave edebilirsiniz

17- Kızartma yaparken tavadaki yağın sıçramaması için içine bir miktar tuz atabilirsiniz

18- Sosisleri çatlamadan kızartmak için kızartmadan önce bıçakla 1-2 çizik atın ya da bir kaç yerinden çatal ile delikler açabilirsiniz

19- Mısır haşlarken tuz atarsanız mısır sertleşir, bu nedenle mısırı haşladıktan sonra tuzlayın

20- Haşlanmış mısırın daha lezzetli olması için haşlama suyuna bir miktar toz şeker atın

21- Bayat ekmeklerinizi galeta unu hazırlayarak değerlendirebilirsiniz Bunun için fırında kızartıp rondoda çekmeniz yeterli

22- Kuru kahvenizin ilk günkü tazeliğini koruması için metal ya da cam bir kavanozda muhafaza etmeniz, muhafaza edeceğiniz kaba 1 adet kesme şeker atmanız yeterli

23- Pişireceğiniz mantarların kararmaması için yıkadıktan sonra limonlu suda bekletmeniz yeterli

24- Karnabaharın rahatsız edici kokusu gidermek için haşlarken içine bir miktar süt ekleyebilirsiniz

25- Kurduğunuz turşunuzun içinde organizmaların oluşmasını önlemek için kullanacağınız miktarda suyu önceden kaynatıp soğutun

26- Bayatlamış ekmeklerinizi değerlendirmek için dilimleyip üzerine zeytinyağı ve sarımsak sürerek fırınlayın, yemeklerle servis edin

27- Şekerlenen balı eski haline getirmek için kavanozu içi sıcak su dolu bir kapta bekletin, kısa sürede eski halini aldığını göreceksiniz

28- Pişirdiğiniz kekin kalıba yapışmaması için hamuru dökmeden önce kalıbı yağlayın sonra bir miktar un serpin

29- Turşunuzun aromasını arttırmak için kurarken 1 avuç kişniş tohumu ekleyin

30- Ciğer kızartması çok çabuk sertleşebilir, bunu engellemek için una bir miktar karbonat eklemeniz yeterli

31- Yumurta aklarını çırparken sulanmaması için kullandığınız ekipmanın kuru olmasına dikkat edin

32- Tuzluğunuzun içindeki tuzun rutubet yapmaması için içine bir miktar pirinç atın

33- Turşuluk malzemelerin taze ve ezik olmamasına özen gösterin, bu sayede hem daha lezzetli olacaktır, hem de daha uzun süre dayanacaktır

34- Hamur işi yaparken tüm malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.