|
|
Konu Araçları |
dikkat, edilmesi, gerekenler, yaparken, yemek |
Yemek Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler1- Turşunuzun daha lezzetli olması için kurarken bir miktar şeker ilave edin 2- Patlıcanların daha az yağ çekmesini sağlamak için kızartmadan yarım saat önce doğrayıp tuzlu suda bekletin 3- Kek yaparken yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması kekinizin daha çok kabarmasını sağlayacaktır 4- Turşunuzun çabuk yumuşamaması için kurarken sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanın 5- Kekinizin kalıptan çıkartırken dağılmaması için oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin 6- Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça soyulmuş çiğ patates atın, fazla tuzu alacaktır 7- Mayonez hazırlarken tutması için hep aynı yöne doğru çırpın 8- Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun 9- Soğanlarınızı buzdolabında muhafaza ederseniz, doğrarken daha az gözleriniz yaşaracaktır 10- Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya batırıp çıkartın, ince bir çizik attıktan sonra bıçağın tersini domatesin yüzünde gezdirin 11- Pilavınızı tekrar ısıtırken, pilav tencerenizi su dolu daha geniş bir tencerenin içine oturtarak kaynatırsanız pilavınız ilk hazırladığınızdaki gibi tazeliğini koruyacaktır 12- Reçel yaparken sert meyveleri önceden yumuşaya kadar kaynatmazsanız, reçeliniz kıvam aldığında meyveler sert kalır 13- Turşunuza lezzet katmak için kurarken 2-3 kereviz sapı ekleyebilirsiniz 14- Çatlamış yumurtayı dağıtmadan haşlamak için haşlama suyuna 1 yemek kaşığı sirke eklemeniz yeterli 15- Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırdıysanız içine irice dilimlenmiş bir kaç patates atın Bir süre pişirdikten sonra patatesleri alın, bu sayede fazla tuzun bir kısmını alabilirsiniz 16- Soğan kavururken pembeleşmesi için bir miktar tuz ilave edebilirsiniz 17- Kızartma yaparken tavadaki yağın sıçramaması için içine bir miktar tuz atabilirsiniz 18- Sosisleri çatlamadan kızartmak için kızartmadan önce bıçakla 1-2 çizik atın ya da bir kaç yerinden çatal ile delikler açabilirsiniz 19- Mısır haşlarken tuz atarsanız mısır sertleşir, bu nedenle mısırı haşladıktan sonra tuzlayın 20- Haşlanmış mısırın daha lezzetli olması için haşlama suyuna bir miktar toz şeker atın 21- Bayat ekmeklerinizi galeta unu hazırlayarak değerlendirebilirsiniz Bunun için fırında kızartıp rondoda çekmeniz yeterli 22- Kuru kahvenizin ilk günkü tazeliğini koruması için metal ya da cam bir kavanozda muhafaza etmeniz, muhafaza edeceğiniz kaba 1 adet kesme şeker atmanız yeterli 23- Pişireceğiniz mantarların kararmaması için yıkadıktan sonra limonlu suda bekletmeniz yeterli 24- Karnabaharın rahatsız edici kokusu gidermek için haşlarken içine bir miktar süt ekleyebilirsiniz 25- Kurduğunuz turşunuzun içinde organizmaların oluşmasını önlemek için kullanacağınız miktarda suyu önceden kaynatıp soğutun 26- Bayatlamış ekmeklerinizi değerlendirmek için dilimleyip üzerine zeytinyağı ve sarımsak sürerek fırınlayın, yemeklerle servis edin 27- Şekerlenen balı eski haline getirmek için kavanozu içi sıcak su dolu bir kapta bekletin, kısa sürede eski halini aldığını göreceksiniz 28- Pişirdiğiniz kekin kalıba yapışmaması için hamuru dökmeden önce kalıbı yağlayın sonra bir miktar un serpin 29- Turşunuzun aromasını arttırmak için kurarken 1 avuç kişniş tohumu ekleyin 30- Ciğer kızartması çok çabuk sertleşebilir, bunu engellemek için una bir miktar karbonat eklemeniz yeterli 31- Yumurta aklarını çırparken sulanmaması için kullandığınız ekipmanın kuru olmasına dikkat edin 32- Tuzluğunuzun içindeki tuzun rutubet yapmaması için içine bir miktar pirinç atın 33- Turşuluk malzemelerin taze ve ezik olmamasına özen gösterin, bu sayede hem daha lezzetli olacaktır, hem de daha uzun süre dayanacaktır 34- Hamur işi yaparken tüm malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|