Sebzeli Kırmızı Mercimek Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Kırmızı Mercimek ÇorbasıMalzeme Listesi * 1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek * 1 Adet Sığır Kemiği (Büyük Boy Parça) * 2 Adet Havuç * 1 Adet Kereviz * 1 Adet Soğan (Orta Boy ) * 3 Adet Defne Yaprağı * 5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı * 4 Su Bardağı Su * 1 Kahve Fincanı Un * 1 Tatlı Kaşığı Tuz * 1 Tatlı Kaşığı Karabiber * 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber * 5-6 Dilim Ekmek * 2 Yemek Kaşığı Tereyağı Sebzeli Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır? 1 Büyük bir tencerede kemiği bir miktar su ile kaynatarak pişirin (Kemiği derince bir tencereye koyduğunuzda üzeri suyla kaplanacak şekilde su eklemeniz yeterli olacaktır) 2 Ayrı bir tencerede küp küp doğradığınız havuç, kereviz, soğan,defne yaprakları ve mercimeği yaklaşık 2 bardak su ile pişirin 3 Sebzeler piştikten sonra içinden defne yapraklarını çıkararak blender ile pürüzsüz hale getirin İçine 4 bardak et suyunu ilave edin ve blender ile bir kez daha karıştırın 4 Bir tavada 2 kaşık tereyağı ile unu, un pembeleşinceye kadar kavurun Yağ ve unlu karışıma bir çay bardağı kadar çorbadan ilave ederek karıştırın ve daha sonra tencereye dökün Bu şekilde topaklanmasını engellersiniz Eğer un topak topak olduysa blender ile bir kez daha karıştırabilirsiniz 5 Çorba bir taşım kaynadıktan sonra içine nane, pul biber, iki üç çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyip tahta bir kaşık ile karıştırın 6 Üzeri için küp küp kesilmiş bayat ekmekleri yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisine yayın ve orta ısıda fırında ara sıra karıştırıp ters-yüz olmalarını sağlayarak renkleri değişene dek kızartın Not: Mercimek çorbası ertesi güne kalır ya da soğur ise kıvamı koyulaşacaktır Bu durumda biraz sıcak su ekleyerek çorbanızın kıvamını daha sıvı hale getirebilirsiniz Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|