![]() |
Kremalı Kuşkonmaz Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Kuşkonmaz ÇorbasıMalzemeler: 1 kg kuşkonmaz 1 küçük soğan (ince doğranmış) 250 gr (1+1/4 su bardağı) su 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 4 çorba kaşığı un 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 yumurtanın sarısı 125 gr (1/2 su bardağı) krema Çorba suyu: 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı 500 gr havuç (iri dilimlenmiş) 500 gr soğan (soyulup dilimlenmiş) yarım baş kereviz (dilimlenmiş) 1 küçük şalgam (iri doğranmış) 6 tane-karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 2,5 litre (12+1/2 su bardağı) sıcak su Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Tarifi: Çorba suyu için büyük bir tencerede 1 çorba kaşığı yağı eritip havuç, soğan, kereviz ve şalgamı katınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çorba için kuşkonmazları yıkayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada, 250 gr (1+1/4 su bardağı) suyu 1 çay kaşığı tuzla küçük bir tencerede kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Un ve yağı, küçük bir kasede, yumuşak bulamaç yaparak, küçük küçük toplar halinde yuvarlayınız ![]() Tencereyi ateşten alıp, unlu yağ toplarını teker teker, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kasede, yumurtaları çırpıp, kremayı katınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|