![]() |
Finlandiya Usulü Sebze Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Finlandiya Usulü Sebze ÇorbasıMalzemeler: 1 küçük karnıbahar (ayıklanıp, çiçeklerine ayrılmış) 250 gr iç bezelye 250 gr taze fasulye (kılçıkları ayıklanmış) 6 küçük havuç (kazınıp, halka biçimi dilimlenmiş) 6 taze patates (kabukları kazınıp, her biri ikiye bölünmüş) 3 küçük kabuk (kazınıp, dilimlenmiş) 1 tatil kaşığı tuz 125 gr ıspanak (yıkanıp, kurulanmış) 2 yumurtanın sarısı 200 gr (1 su bardağı) süt 1 kahve kaşığı karabiber 60 gr (1/4 su bardağı) krema 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) Tarifi: Karnıbahar, iç bezelyeyi, taze fasulye, havuç, patates ve kabağı büyük bir tencereye koyup, tuzu serpiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir kasede yumurta sarılarını ve sütü, sebze suyundan da biraz ekleyerek, iyice karışana kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() Çorbayı ısıtılmış servis kaselerine boşaltıp, üstlerine maydanozu serperek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|