![]() |
Arpa Şehriyeli Sebze Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arpa Şehriyeli Sebze ÇorbasıMalzeme - 4 yemek kaşığı sıvı Sana - 1 adet kabak - 1 adet havuç - 1 adet patates - 2 adet pırasa - 4 adet taze soğan - Yarım su bardağı arpa şehriye - 6 su bardağı et suyu - 2 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - Tuz ve karabiber Hazırlanışı Kabak ve havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeleyiniz ![]() Sarımsak, taze soğan ve pırasaların kabuklarını ayıklayıp, kıyınız ![]() Patateslerin kabuklarını soyup, kararmamaları için su dolu bir kâsede bekletiniz ![]() Derin bir tencerede Sıvı Sana'yı kızdırıp, içine doğranmış, pırasa, taze soğan ve sarımsakları ekleyip, kavurunuz ![]() Sebzeler kavrulunca içine et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip, kaynatınız ![]() Çorba kaynarken, patatesleri rendenin geniş tarafı ile rendeleyip, kaynayan çorbaya ilave ediniz ![]() Sebzeler pişince mikser yardımı ile püre haline getiriniz ![]() En son olarak içine arpa şehriyeleri ilave edip, kaynatınız ![]() Arpa şehriyeler yumuşayınca, çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|