Arpa Şehriyeli Sebze Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpa Şehriyeli Sebze ÇorbasıMalzeme - 4 yemek kaşığı sıvı Sana - 1 adet kabak - 1 adet havuç - 1 adet patates - 2 adet pırasa - 4 adet taze soğan - Yarım su bardağı arpa şehriye - 6 su bardağı et suyu - 2 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - Tuz ve karabiber Hazırlanışı Kabak ve havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeleyiniz Sarımsak, taze soğan ve pırasaların kabuklarını ayıklayıp, kıyınız Patateslerin kabuklarını soyup, kararmamaları için su dolu bir kâsede bekletiniz Derin bir tencerede Sıvı Sana'yı kızdırıp, içine doğranmış, pırasa, taze soğan ve sarımsakları ekleyip, kavurunuz Sebzeler kavrulunca içine et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip, kaynatınız Çorba kaynarken, patatesleri rendenin geniş tarafı ile rendeleyip, kaynayan çorbaya ilave ediniz Sebzeler pişince mikser yardımı ile püre haline getiriniz En son olarak içine arpa şehriyeleri ilave edip, kaynatınız Arpa şehriyeler yumuşayınca, çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis ediniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|