Limonlu Elmasiye |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Elmasiye250 gr limon suyu 750 gr su 350 gr toz şeker 40 gr jelatin (16 yaprak) 5 yumrutanm beyazı Jelâtini bol soğuk buzlu suya yaprak yaprak atıp karıştırınız ve 2 saat ıslayınız Normal su ile ıslarsanız kuvvetinden kaybeder Eğer ıslamazsanız berrak olmaz ve kokar İki saat sonra aluminyum olmayan temiz bir tencereye tercihan çelik tencereye elinizle susuz olarak jelâtini çıkarıp üzerine yumurta beyazını dökünüz, sonra ağaç spatula ile karıştırınız Su, limon suyu, şeker ve vanilyasını da ilâve edip ağır ateşte 5 dakika iyice karıştırdıktan sonra altındaki ateşi kızlandırıp devamlı ağır ağır karıştırarak tam kaynamağa yakın zamana geldi mi ateşten alınız İçinde karıştırdığınız spatulayı çıkarıp 10 dakika dinlendiriniz Temiz bir peçete veya 3, 4 katlı tülbentten karıştırmadan, üzerinde toplanan yumurta beyazını parçalayıp, bastırmadan yalnız berrak suyu süzünüz Ayaklı meyve bardaklarında ve limon dilimleri ile servis ediniz Necip Usta |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|