Şinitzel

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şinitzel



Tavuk Şinitzel
Tavuk Şinitzel Tarifi - Tavuk Şinitzel Nasıl Yapılır - Tavuk Şinitzel Malzemeleri



Malzemeler:

500 gr – 8 adet tavuk şinitzel (kasabınızdan alırken eti hafifçe dövmesini rica edin)
1,5 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un (çok amaçlı un)
2 adet yumurta,
1 – 1,5 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

1- Tavuk etini güzelce yıkayın ve süzülmesi için süzgece bırakın
2- Önlü arkalı una bulayarak biraz sallayın ve fazla unun dökülmesini sağlayın
3- Tamamen una bulanan ve suyu çekilen etinizi yumurtaya bulayın, biraz sallayarak fazla yumurtanın akmasını sağlayın
4- Daha sonra hazırladığınız galeta ununa bulayın buladığınız tavukların üzerine hafifçe vurarak galeta ununun ete iyice yapışmasını sağlayın
5- Tavaya sıvıyağı ya da tereyağını alıp iyice kızdırın Tavukları önlü arkalı nar gibi kızarıncaya kadar pişirin
6- Servis tabağına alın istediğiniz garnitürler ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.