Pekmezli Nişe Helvası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Nişe Helvası






Malzemeler

1 su bardağı Gaziantep pekmezi
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı nişasta
Süslemek için:
File antepfıstığı ve portakal kabuğu reçeli

Yapılışı
Pekmez, yarım su bardağı su ve tereyağını bir tencereye alıp ocağa oturtun Ayrı bir yerde nişastaya yarım su bardağı su ekleyerek boza kıvamına gelene dek karıştırın Ocaktaki pekmez eriyince tahta kaşıkla nişastayı pekmeze azar azar ekleyip karıştırın Koyulaşıp taneleşmeye başlayınca, ocaktan alıp soğumaya bırakın Helvayı servis tabağına alın File antepfıstığı ve portakal kabuğu reçeli ile süsleyip servis yapın

Gülşen Yılmaz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.