Anasonlu Köy Ekmeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Anasonlu Köy EkmeğiAnasonlu Köy Ekmeği Anasonlu Köy Ekmeği Tarifi - Anasonlu Köy EkmeğiNasıl Yapılır - Anasonlu Köy Ekmeği Malzemeleri MALZEMESİ BİRİNCİ GÜN: 1+1/2 desilitre ılık su 25 gram taze maya 2 çaykaşığı toz anason 1+1/2 desilitre kepek unu İKİNCİ GÜN: 3+1/2 desilitre ılık su 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 litre kepek unu HAZIRLANIŞI Suyu, unu, mayayı ve baharatları karıştırıp hamuru yapın Üzerini kapayıp bir gece dinlenmeye bırakın Ertesi gün suyu, yağı ve tuzu ekleyin Hamuru yoğurun ve yarım saat kabarmasını bekleyin Hamuru yuvarlak bir somun biçimine getirip bolca unlanmış bir sepetin içine yerleştirin 40 dakika dinlendirin Fırını 200 derece ısıtın Hamuru dikkatlice sepetten çıkarıp yağlanmış tepsiye koyun 40 dakika pişirin![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|