Etli Ekmek 8 |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Ekmek 8Etli Ekmek 8 Etli Ekmek Tarifi - Etli Ekmek Yapılışı - Etli Ekmek Nasıl Yapılır - Etli Ekmek Malzemeleri 1 kg dana etinden orta yağlı iki kere çekilmiş kıyma 2 kg böreklik un 5 adet beyaz soğan 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım demet maydanoz 2 adet köy yumurtası Yeteri miktarda tuz, karabiber ve kimyon önce ekmeğin pişirileceği sac hazırlanır Sacın üstü silinip altıda külle kaplanarak pişecek ekmeğin yanmaması sağlanır Ete kıyılmış soğan, maydanoz, yumurta, baharatlar ve biraz da su ilave edilerek macun kıvamında ekmek hamuruna sürülebilecek hale getirilir • Hamurun hazırlanması: Hamur teknesinde mayasız un, su ve tuz ile yoğrularak hamur haline getirilir Hamur yaklaşık 30 cm çapmda yuvarlak bir biçimde ve 2-3 mm kalınlığında açılır Açılan bu hamurun yarısının içine daha önceden hazırlanan kıyma eklenir ve diğer yarısı ile bunun üzeri kapatılır Hazırlanan bu ekmek sac üzerinde her iki tarafı da kızanncaya kadar pişirilir ve servise sunulur Not: Etli ekmeğin, mantarlı, patatesli, kesikli, yoğurtlu, cevizli, ıspanaklı gibi çeşitleri de yaygın olarak yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|