Etli Ekmek 6

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Ekmek 6



Etli Ekmek 6
Etli Ekmek Tarifi - Etli Ekmek Yapılışı - Etli Ekmek Nasıl Yapılır - Etli Ekmek Malzemeleri



Malzemeler:
2 kesme şeker büyüklükte yaş maya
15 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığr sıvı yağ
3 su bardağı un
İç malzeme:
2 adet ortaboy kuru soğan
1/2 kg yağlı kıyma
1/2 su bardağı dolma fıstığı
2 orta boy domates
5-6 yeşil biber
tuz,
kırmızı biber
kara biber

Yapılışı:
Mayalı hamur yapılıp dinlendirilir Tavada ince doğranmış soğan ve fıstıklar hafifçe pembeleştirildikten sonra kıyma ilave edilir Fazla kavurmadan doğranmış domates, biber arzuya göre kara biber, kırmızı biber ve tuz eklenir, pişirilir Kabarmış hamur 6 eşit parçaya bölünür Yuvarlanır, merdaneyle kahve tabağı gibi düzleştirilir İçine kıymalı malzemeden bolca konup kenarları ortaya doğru kapatılıp ters çevrilerek yağlı tepsiye sıralanır Küçük ekmek görüntüsünde olan hamurlar tekrar mayalanmaya bırakılır İki katı kabarınca üzerlerine 1 kaşık yağ sürülüp 250° ısıtılmış fırında 10-15 dakika kızartılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.